Vegetarische wraps uit de oven

DSC05813Laatst kwamen er vrienden bij ons eten en we hadden afgesproken dat iedereen een gerechtje zou maken. Omdat ik niet teveel in de keuken wilde staan wanneer de visite er zou zijn besloot ik (vegetarische) wraps uit de oven te maken. Een lekker en simpel recept wat je gemakkelijk kunt voorbereiden.
Voor 6 gevulde wraps heb je het volgende nodig:
– Een pak (6 st.) tortilla’s (wraps)
– Een schaal (vegetarisch) gehakt. Deze verpakking bevat 200 gram
– 2 paprika’s (ik gebruik een groene en een rode)
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 2 tomaten

Qua kruiden gebruik ik een mespuntje pittig paprikapoeder en een halve theelepel komijnpoeder. (Of wellicht iets meer, haha) Ook voeg ik op het einde nog wat maïs toe maar dat kun je ook weglaten.

DSC05805DSC05808

Zet een hapjespan op het vuur en smelt daar een beetje boter of (kokos)olie in. Fruit de ui en knoflook en voeg het vegetarisch gehakt toe.

DSC05810DSC05811

Terwijl dit zachtjes bakt snijd ik de paprika en tomaat. Als je het lastig vindt om dat relatief snel te snijden dan kun je dit uiteraard ook van te voren snijden.

DSC05812DSC05814

Wanneer alles zo goed als gaar is mag het vuur uit en vul je de wraps met het gehakt/groente mengsel. Zelf vouw ik het liefst eerst de onderkant van de wrap naar binnen en vouw ik vervolgens ook de zijkanten naar binnen.
Als alle wraps in een schaal liggen strooi ik er geraspte kaas over heen. Je kunt een kant en klaar zakje gebruiken, maar mocht je die niet in huis hebben dan is een kaasschaaf zoals je hierboven ziet ook ontzettend handig!

Na zo’n 5 minuutjes in de oven op 175 graden, of wanneer de kaas gesmolten is, kun je aan tafel! Uiteraard kun je variëren met dit recept. Bonen toevoegen, gewoon gehakt gebruiken of helemaal geen gehakt gebruiken. Wat je maar lekker vindt.

Serveer dit met zelfgemaakte guacamole om nog meer te genieten!

Een gedachte over “Vegetarische wraps uit de oven”

  1. Ik ben dol op wraps! Je kan er altijd zoveel mee, heerlijk! Dit recept ziet er ook geweldig lekker uit. Ik ga zeker eens kijken of ik het uit kan proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *